O reteta de pizza foarte simpla, chiar nu credeam ca o sa fie atit de buna si moale. Ingredientele cred ca le are fiecare dintre noi la frigider, deci tot de ce aveti nevoie este vreo 20 de minute la dispozitie si multa bunavointa, in rest totul e foarte simplu. Ah, aproape ca uitam sa mentionez ca m-a uimit forte tare prin faptul ca aluatul este unul lichid, si nu gros, cum e de obicei aluatul de pizza. Incercati si veti vedea rezultatele, astept comentarii ;)
Ingredientele sunt urmatoarele:
200 ml lapte
200 gr. faina alba
1 ou
1 lingura ulei de floarea soarelui
0,5 lingurite de sare
100 gr. cascaval asiago
100 gr. carnita de orice fel sau salam(eu am folosit mortadella)
1 buc. ardei gras
1 buc. zucchini/dovlecel
1 rosie
1 borcanas ciuperci murate
Deci incepem:
Intr-un mixer punem laptele, faina, sarea si uleiul, si le amestecam bine timp de 1-2 minute.
Toata compozitia o rasturnam intr-o tava tapetata cu hirtie de copt. Si aici incepeti sa puneti toate ingredientele, bineinteles puteti improviza, puteti folosi oricare alt ingredient pe care il aveti sau preferati, puteti inlocui unele cu altele, etc.
Eu am pus mai intii dovlecelul taiat feliute subtiri, apoi salamul, rosia taiata si ea la rindul ei felii rotunde subtiri, ardeiul gras, si ciupercile.
Dam pizza la cuptor, la temperatura medie, adica 180 grade, iar intre timp dam cascavalul prin razatoare. Dupa 10 minute, scoatem pizza si adaugam cascavalul ras peste ea uniform si o dam iar la cuptor pe alte aprox. 10 minute, pina cind cascavalul incepe sa prinda putina culoare.
O scoateti de la cuprot si o serviti fierbinete; cind o scoateti observati ca este putin umflata, iar dupa un minut sau doua se lasa, deci o taiati felii si
Pofta Buna!
Vreau si eu, vreau si eu !!! LA PIZZA !!!
RăspundețiȘtergereAlexander o face foarte buna !!! ;)
scuza, dar nu trebuie de adaugat si praf de copt? mie mi-a iesit cam cleioasa...
RăspundețiȘtergereSvetlana probabil ati folosit o tava prea mica pentru toata cantitatea asta de aluat, tava mea era cam de 20 x 30 cm sau ceva de genul, oricum praf nu se pune. Sper sa va iasa bine data viitoare
RăspundețiȘtergere