.

.

07 aprilie 2011

Tocanita de ardei capia

O tocanita care se combina perfect cu carne sau chiar ca condiment pentru paste. Ingredientele simple ne permit sa o gatim tot anul. Se poate servi atit calda cit si rece, pentru ca este la fel de gustoasa.
Deci ingredientele:
2 catei de usturoi
1 kg ardei capia
300 gr. ceapa
6 linguri de ulei de masline (sau floarea soarelui)
400 gr. sos de rosii
putina verdeata (patrunjel/marar)
sare
piper

Mai intii curatati ceapa si apoi o taiati feliute lungi si inguste. Intr-o tigaie mare puneti cele 6 linguri de ulei si cind este cald uleiul adaugati usturoiul intreg si ceapa. Le lasati la foc foarte mic cam 15 minute, pina cind vedeti ca ceapa devine moale. Atentie, ceapa nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa devina moale.
Intre timp pregatiti ardeii capia, ii spalati, ii curatati si ii taiati feliute subtiri de 1 cm circa, iar cind ceapa este gata, adaugati ardeii peste ceapa si amestecati bine.
Apoi acoperiti tigaia cu un capac si lasati la foc mic pentru inca 30 minute.

 Dupa 30 minute adaugati sosul de rosii, sarea si piperul, amestecati bine si mai lasati la foc pe aproximativ 10-15 minute. La sfirsit adaugati verdeata tocata marunt si serviti.

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. interesanta tare reteta. am sa o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim sa ne spui cum ti-a iesit, si te mai asteptam pe blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat si eu sa ii fac o surpriza sotiei ca stiu sa gatesc si a ramas surprinsa cat de gustoasa a putut sa fie multumesc pt aceasta postare si voi mai cauta si alte retete de la tine inca o data iti multumesc

    RăspundețiȘtergere