Azi va invit sa faceti aceasta painica delicioasa cu cascaval si usturoi, sigur o sa va placa. Pentru un aspect mai invitant e bine sa o faceti intr-o tava de cuptor cu gaura in mijloc
Ingrediente
- 250 ml. apa calduta
- 1 lingura zahar alb
- 2 lingurite drojdie uscata/25 gr. drojdie proaspata
- 1 lingurita sare + 0,5 lingurite pentru unt
- 350 gr. faina alba
- 100 gr. unt
- 2 catei usturoi
- 100 gr. cascaval ras
- 2 linguri marar proaspat tocat
- 1 lingura zahar alb
- 2 lingurite drojdie uscata/25 gr. drojdie proaspata
- 1 lingurita sare + 0,5 lingurite pentru unt
- 350 gr. faina alba
- 100 gr. unt
- 2 catei usturoi
- 100 gr. cascaval ras
- 2 linguri marar proaspat tocat
Mod de preparare
-Incalzim putin cele 250 ml de apa in care dizolvam zaharul si drojdia amestecind bine
- Adaugam sarea si amestecam pin se dizolva bine. Intr-un bol aparte cernem faina. Peste faina adaugam compozitia lichida si amestecam bine cu o lingura pin incepe a se omogeniza.
- Trecem aluatul pe masa putin infainata si il framintam energic timp de citeva minute. Punem aluatul intr-un bol pe care il acoperim cu pelicula alimentara si lasam sa se odihneasca timp de 10- 15 minute
- Intre timp topim untul si il amestecam bine cu 0,5 lingurite de sare si cu usturoiul bine pisat
- Taiem aluatul in bucatele mici cam de marimea unei nuci
- Trecem fiecare bucatica de aluat prin untul topit cu usturoi, apoi o asezam in tava. Nu este nevoie sa ungem tava cu unt sau ulei pentru ca aluatul are destul de multa grasime si nu se va lipi de marginile acesteia
- Dupa ce am pus primul strat de aluat in tava, se presoara jumatate din cantitatea de cascaval ras si una din cele 2 linguri de marar tocat marunt
- Se completeaza tava cu restul de aluat trecut prin amestecul de unt, se presara mararul si cascavalul ramas
- Se lasa sa creasca aproximativ 30 minute
- Se coace in cuptorul cald la 180 grade C timp de 30 - 35 minute
Sa aveti mare pofta!
Salut Olga, vreau sa spun ca din ce in ce mai mult ma surprinzi cu deliciile pe care le gatesti si postezi! Continua asa, si asi fi super bucuroasa daca ai mai pune vreo reteta de dulciuri ;)
RăspundețiȘtergereSalut Anonim, iti multumesc pentru vizita si pentru sugestie. Din lipsa de timp nu prea postez des retete.
ȘtergereTe mai astept pe blog